Àrea de nutrició

Àrea de nutrició

30/09/2021

Per què una àrea de nutrició?

Un elevat nombre de persones en situació de pobresa tenen problemes de salut derivats d'una nutrició poc adequada.

Definim la pobresa alimentària com aquella que no permet una alimentació suficient, segura i saludable.

Des del Banc dels Aliments conjuntament amb les entitats socials del sector vetllem per garantir l'accés suficient i segur als aliments.

Però que fem respecte a garantir una alimentació saludable?

L'àrea de nutrició del Banc dels Aliments, neix amb l'objectiu d'acompanyar les persones usuàries i dotar-les d'eines educatives que els permetin gaudir d'una alimentació també saludable.

Què hi fem a l'àrea de nutrició?

Formació bàsica en Seguretat i Higiene Alimentària

Un servei dirigit a persones voluntàries i treballadores d'entitats socials que distribueixen aliments. Us formem en els aspectes bàsics de la manipulació d'aliments: des de la recepció fins a la distribució. Parlarem de la normativa específica en seguretat i higiene alimentaria que les entitats distribuïdores tenen obligació de complir.

M'interessa

Servei d'assistència nutricional

Un servei dirigit a persones usuàries del Banc dels Aliments i persones derivades de la nostra xarxa d'entitats, que, cerca, detectar i prevenir problemes de salut relacionats amb l'alimentació.

El servei pretén millorar l'estat nutricional i de salut de les persones en situació de pobresa alimentària.

El servei d'assistència nutricional durà a terme una tasca educativa i d'acompanyament per millorar el nivell d'alfabetització nutricional de les persones usuàries.

Aquelles persones usuàries amb alt risc d'inseguretat alimentària comptaran amb un servei de visita clínica per tal de millorar la seva dieta i salut.

Un equip professionalitzat per seguir dignificant l'accés als aliments de les persones més vulnerables

Lourdes Tecchia, Coordinadora

Àrea Nutricional

lourders-cordinaora

Lourdes Tecchia, Coordinadora de l'àrea de Nutrició

Nutricionista col.legiada (CAT002021)

Lourdes Tecchia, Coordinadora

Àrea Nutricional

Institucions col·laboradores

Empreses que sumen

Sabem que junts ho podem aconseguir, la responsabilitat social de les empreses i institucions de les comarques de Lleida, és clau per capgirar les xifres i acabar amb la pobresa i el malbaratament al territori.