Últimes noticies

S'allarguen els terminis per sol·licitar ajuts per a donacions d'aliments peribles als Bancs dels Aliments

13/01/2021

S'amplia el termini de les donacions subvencionades als Bancs dels Aliments així com l'import màxim subvencionable dins dels ajuts a productors agraris per compensar la pèrdua d'ingressos derivada de la manca de funcionament de determinats canals de comercialització com a conseqüència de la crisi sanitària de la COVID-19, convocats mitjançant la Resolució ARP/1634/2020, de 6 de juliol.

El termini per tal que els productors agraris facin donacions a algun dels 4 Bancs dels Aliments de Catalunya s'ha ampliat fins el 25 de maig de 2021. S'han modificat també els imports màxims de l'ajut que seran de 100.000€ per productor, SAT i cooperativa, excepte per l'oli d'oliva, la mel, els fruits secs i els embotits de porc, que tindran un màxim fixat per productor o soci de SAT de 16.000€, i de 80.000€ pel total de la SAT i cooperativa. El màxim d'aquests imports per a les entitats sense ànim de lucre o els elaboradors de productes làctics que compren exclusivament la llet a ramaders d'explotacions catalanes seran, amb aquesta modificació, de 40.000€.

També a la llista de productes subvencionats que es poden lliurar al Banc dels Aliments s'ha afegit la taronja.

Amb aquesta ampliació s'ha volgut seguir donant suport als productors que van patir la pèrdua dels canals habituals de comercialització, sobretot lligats al canal HORECA, a les fires, als mercats ambulants, etc. durant el període inicial de la crisi de la COVID19 i que en alguns casos encara no els han recuperat i alhora aportar aliments frescos, fruites, verdures, oli d'oliva, ous, formatges, iogurts, carns, tots ells aliments de proximitat i amb un alt valor nutricional, al Banc dels Aliments que amb l'actual aturada de l'activitat econòmica està rebent cada cop més peticions d'aliments de les entitats socials a les que abasteix i que proporcionen aliments als col·lectius actualment més greument afectats.

Poden optar a aquests ajut tots els productors que hagin tingut un decreixement de facturació de, com a mínim, el 25% (inclosa la facturació on-line) durant algun dels mesos dins del període comprès entre l'1 de març de 2020 i el 30 d'abril del 2021, en relació al mateix període de l'any 2019.

Hi haurà tres terminis per sol·licitar els ajuts corresponents a les donacions realitzades durant el 2021. Un a finals de gener, un algtre a l'abril i un coincidint amb el final del període de donacions, al maig.

Més informació sobre l'Ajut la podeu trobar en el document Instruccions per a la donació de productes al banc dels aliments dins l'ajuda a productors destinada a compensar els efectes econòmics de la crisi de la COVID-19 publicat en aquesta pàgina web. Les consultes sobre aquest ajut ens les podeu fer arribar al correu electrònic: ajutperibles.agricultura@gencat.cat

Les donacions subvencionades al Banc dels Aliments es podran fer fins el 25 de maig de 2021.

S’han ampliat els imports màxims de l'ajut.

 

Institucions col·laboradores

Empreses que sumen

Sabem que junts ho podem aconseguir, la responsabilitat social de les empreses i institucions de les comarques de Lleida, és clau per capgirar les xifres i acabar amb la pobresa i el malbaratament al territori.