Objectius del Banc:
- Col·laborar en la lluita contra la pobresa i l’exclusió social a les comarques de Lleida
- Prevenir i lluitar contra el malbaratament alimentari
Què fem?
> La captació dels aliments:
A - Recuperació d’excedents alimentaris de la industria i les cadenes de distribució.
B - Programes públics d’ajuda (Unió Europea).
C - Aprofitament dels excedents del camp (fruita i hortalisses).
D - Organització de recaptes a nivell de les comarques de Lleida.
E - Intercanvi entre Bancs.
> Distribució dels aliments:
Els aliments recuperats i recollits pel Banc són emmagatzemats i classificats a la nau del Banc amb la rapidesa necessària per poder ser repartits en bones condicions.
> On van els aliments?
Posteriorment, són distribuïts a pràcticament un centenar d’entitats socials de les comarques de Lleida que atenen principalment famílies en situació de pobresa com també altres col·lectius en risc d’exclusió social.
> Voluntariat
El Banc dels Aliments de Lleida funciona gràcies a la participació de voluntariat en les següents àrees:
- Àrea logística-magatzem (transport, classificació aliments, control estoc)
- Àrea administrativa
- Àrea comercial (visita empreses col•laboradores, alimentàries i de serveis)
- Àrea campanyes (organització o voluntariat puntual durant els recaptes)
- Àrea escoles (sensibilització d’alumnes de primària i escoles)
- Àrea comunicació (suport en el disseny gràfic, de pàgines web, gestió xarxes socials)
- Àrea de suport a les entitats receptores d’aliments (assessorament en materia jurídica, organitzativa, nutricional…)